Tıra Arkadan Çarpan Otomobil Kağıt Gibi Parçalandı: 1 Ölü, 4 Yaralı Tıra Arkadan Çarpan Otomobil Kağıt Gibi Parçalandı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devri yapılan istasyonda, anaç sazan balıklarından sağım yapılarak yavru sazan üretimi için hazırlıklar başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, istasyonun kuluçkahane kısmındaki mini havuzlara bir gün önce alınan anaç balıklardan sağım gerçekleştirdi. Kökçüoğlu, bu yıl hedeflerinin 10 milyon yavru sazan balığı üretmek olduğunu belirtti. Üretilen yavru sazan balıkları, Adana ve çevre illerdeki göl ve göletlere bırakılarak su ürünleri sektöründe sürdürülebilirliği sağlama amacı taşıyor.

Geçen yıl yaklaşık 10 milyon yavru sazan balığı üretildi ve Adana ile çevre illerdeki göl ve göletlere dağıtıldı. Bu yıl da benzer bir hedefle üretim sürecine başlandı. Üretilen balıklar, belli bir büyüklüğe geldikten sonra Adana başta olmak üzere Konya, Kahramanmaraş, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Osmaniye, Kırşehir, Hatay, Aksaray, Karaman ve Niğde illerine gönderilecek.

Sağım sonrası yapılan dölleme işlemleriyle birlikte 72 saat içinde larva balıklar çıkmaya başlıyor. Dikkatlice bakımları yapılan bu larvalar, mini havuzlarda beslendikten sonra istasyon içerisindeki toprak havuzlara alınarak 5-6 santimetre büyüklüğe gelene kadar bakılıyor. Sonrasında ise çevre illerdeki göl ve göletlere bırakılmak üzere dağıtılıyor.

Su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve balık popülasyonunu desteklemek amacıyla yürütülen bu çalışmalar, Türkiye'nin su kaynaklarındaki biyolojik çeşitliliğin korunması için büyük önem taşıyor.

A W190837 04A W190837 03A W190837 02A W190837 01

Editör: Kapadokya Medya